AkoestiCafé opent met sterk programma

Komende woensdag, 8 februari, opent het AkoestiCafé voor het eerst haar deuren in Nieuwegein. Vanaf 20.00u treden in het café van De Partner drie akoestische acts op. De avond begint met de jonge Neder-rapper Jelle Verse. Dit 19-jarige talent is wereldberoemd in Tilburg en omstreken. In zijn nummers spelen piano en akoestische gitaar een belangrijke rol.  Speciaal voor dit optreden heeft hij een volledig akoestische set samengesteld.

De tweede act is Siberian Oxygen (foto). Dit Utrechts/Amsterdamse trio brengt met gitaren, cello en meerstemmige zang weemoed tot leven. Voor hun optreden in het AkoestiCafé onderbreken ze de opnamen van hun derde CD.

Tot slot wordt het podium betreden door singer-songwriter Youri Lentjes, bekend geworden door zijn deelname aan het TV-programma ‘Beste singer-songwriter van Nederland’. Youri wordt vergezeld door de virtuoze violist Thailo van Rhee. Samen zetten ze een intense en meeslepende set neer.

Het programma is een mix van stijlen en ervaring. “Met deze openingsavond kunnen we direct laten zien waar wij voor staan”, zegt mede-initiatiefnemer Martin Koot. “Doordat elke act een half uur speeltijd heeft, halen ze het beste uit zichzelf.”

Het AkoestiCafé is op woensdagavond 8 februari in De Partner aan de Nedereindseweg 401a in Nieuwegein. De deur opent om 20.00 uur. Gezien de beperkte zaalcapaciteit is het verstandig om bijtijds te komen. De toegang is gratis. Donaties zijn welkom in de ‘melkbus’ bij de uitgang.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk