AkoestiCafé op 14 november in Fort Jutphaas

Elke tweede woensdag van de maand organiseert AkoestiCafé op wisselende plekken in Nieuwegein een avond met luister-livemuziek. Op woensdag 14 november is het historische Fort Jutphaas het decor van de inmiddels zeventiende editie van dit reizende muziekfestijn.

De organisatie heeft deze avond ‘naar de oorsprong’ genoemd. “We hebben een drukke tijd achter ons met twee festivals en een zeer geslaagde coproductie met theater DE KOM”, licht voorman Martin Koot toe. “Op deze avond gaan we terug naar onze wortels, naar de magie van akoestische gitaren, zang en prachtige liedjes in een intieme ruimte.” Er treden twee singer-songwriters op en een duo, zonder enige geluidversterking. “Hiervoor is Fort Jutphaas de perfecte plek”, zegt Martin tevreden. “Het wordt een prachtige avond met muziek zoals muziek bedoeld is.”

Er zijn drie optredens van elk een half uur. Te gast zijn Kelvin Klaassen, Heads & Tails en Casper Broekaart. KELVIN KLAASSEN speelt popliedjes met folk en tintjes blues en jazz, maar dan op volstrekt eigen wijze. VPRO’s 3voor12 omschreef zijn stem als die van ‘Alex Turner, die de kopstem van Jeff Buckley heeft gejat’ en zijn gitaarspel als ‘Radiohead in jazz-modus’. Je kan beroerdere referenties krijgen.

HEADS & TAILS komt net als Kelvin uit Nijmegen en bestaat voor de helft uit een oude bekende: Janique, die al eerder op het podium van AkoestiCafé haar zangtalent heeft laten horen. Dit kersverse duo verkent spannende liedjes van anderen, met focus op fijne, meerstemmige zang.

Ook te gast is CASPER BROEKAART. Na een muzikale winterslaap van ruim twee jaar gaat deze singer-songwriter weer op pad langs de Nederlandse podia met een koffer vol nieuwe, Nederlandstalige liedjes. Zijn sporen heeft hij onder zijn artiestennaam Casper Adrien al ruimschoots verdiend. Zo zong hij in het illustere Lorainville-project een glanzend duet met Anneke Giersbergen en toerde hij met Amber Arcades langs festivals door heel Europa. Deze avond laat hij een selectie van zijn nieuwe liedjes horen.

Er is ruimte voor zeventig bezoekers en vol is echt vol, aldus de organisatie. Het adres is Fort Jutphaas 3 in Nieuwegein. De deur opent om 20.00 uur en om 20.30 uur begint de eerste artiest. De toegang is op basis van ‘pay what you want’. Wie het kan missen én de avond leuk vond, wordt gevraagd tenminste een tientje te geven.

Casper Broekaart, Cultuurmakelaar van Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren