Akkoord Buurtvisie Jutphaas Zuid

Bewonersvereniging Oud Jutphaas en de gemeente Nieuwegein zien kansen om de buurt te verbeteren en beter voor te bereiden op de toekomst. Zij zien mogelijkheden voor bijvoorbeeld extra (zorg)woningen en het inrichten van het Hesseveld als park met sport- en speelvoorzieningen. Het college heeft op 4 juni ingestemd met de visie en haar waardering uitgesproken voor het samenwerkingsproces.

Aanleiding voor het opstellen van de buurtvisie was een gemeentelijke verkenning naar woningbouw op het Juko/Hesseveld. Hierop reageerden omwonenden met grote bezwaren. Men vond het zeer ongewenst om het weinige groen in de buurt te bebouwen. Daarop heeft de bewonersvereniging Oud Jutphaas (BVOJ) de gemeente voorgesteld een pas op de plaats te maken en gezamenlijk met bewoners en ondernemers uit de buurt een visie op de buurt te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de visie als leidraad voor de komende jaren dient.

Middels drie sessies zijn de bewoners uitgenodigd om actief mee te denken over een buurtvisie. Het ging onder meer om onderwerpen als bebouwing, verkeer, groen/recreatie/sport en veiligheid/leefomgeving. Er zijn in deze buurt kansen om extra woningen te realiseren zodat het woningaanbod kan worden gedifferentieerd en vernieuwd. Er zijn onder meer mogelijkheden op het Jukoterrein, de voormalige Altrecht locatie, het bedrijventerrein Herenstraat – Kruijderlaan en de HN-locatie aan de Noordstedeweg. De gemeente gaat de haalbaarheid hiervan nader onderzoeken.

Een grote wens van de bewoners is om het huidige Hesseveld in te richten als park met sport- en speelgelegenheid. De bewoners vinden dit van belang om de buurt ook voor jongeren en kinderen met jonge gezinnen aantrekkelijk te houden. De buurt heeft aangegeven zelf iets te willen betekenen in het beheer en het organiseren van activiteiten. Er is geld ter beschikking o.a. vanuit de provincie Utrecht. Het onderwerp zal nog dit najaar opgepakt worden om nader uit te werken i.s.m de bewoners, (sport)scholen en andere geïnteresseerden uit de buurt.

Daarnaast zijn verschillende verkeersmaatregelen op de Hildo Kropstraat (parkeerverbod, extra parkeerplaatsen, verkeersremmende maatregelen) en maatregelen op het gebied van veiligheid voorgesteld, aangezien de buurt dit heeft aangegeven als knelpunten. De gemeente streeft ernaar alle maatregelen uit te voeren. Een en ander is nog wel afhankelijk van financiële en technische mogelijkheden. Klik hier voor de buurtvisie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk