‘Akker op het dak’

Begin dit jaar hield de PvdA Nieuwegein een goed bezochte discussie avond over stadslandbouw in Nieuwegein. Het resultaat was dat PvdA raadslid Guido Bamberg samen met bewoner Antoine Giezen een van de geopperde ideeën verder uit zou werken en de haalbaarheid zou onderzoeken.

Het verkennende onderzoek naar het gebruik van het dak van het Stadshuis als stadsakker is vanaf 6 juni, Stadslandbouwdag, te downloaden via de website van de PvdA (nieuwegein.pvda.nl). Het idee is dat er op het dak bakken komen waarin groente, fruit en kruiden gekweekt worden. De oogst kan onder andere gebruikt worden in het bedrijfsrestaurant van het Stadshuis en waar mogelijk ook bij lokale restaurants.

‘Hiermee wordt gesnoeid in het transport, worden lokale beschikbare middelen (zoals onder andere de ruimte op het dak en overgebleven etensresten tot compost verwerkt) ingezet. De gemeente draagt zo bij aan de duurzaamheid binnen haar grenzen en verschaft een bodem voor lokaal geproduceerde, gezonde voeding’ aldus de lokale PvdA.

Omdat het zaterdag 6 juni de dag van de stadslandbouw is namen Antoine en Guido de gelegenheid te baat de case study ‘Akker op het dak’ aan te bieden aan VVD wethouder Johan Gadella. Deze reageerde enthousiast, zodat de komende maanden gewerkt kan worden aan realisatie van het plan, als eerste Nieuwegeins stadslandbouw experiment. De initiatiefnemers praten ook verder met lokale ondernemers over andere mogelijkheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren