Katern

AHN start levensboek-project

Veel ouderen hebben er behoefte aan om het verhaal van hun leven te vertellen. Hierop gaat de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) inhaken met een project waarbij vrijwilligers als schrijver worden gekoppeld aan een oudere. In een periode van ongeveer drie maanden met wekelijks een gesprek, groeit het levensboek met verhalen en foto’s. Hiermee krijgen ouderen een waardevol instrument in handen om hun geschiedenis te delen met hun naasten, kinderen en kleinkinderen en om voor zichzelf herinneringen op te halen.

In steden als Den Haag en Utrecht, waar het project al enige jaren loopt, blijkt er nog steeds veel vraag naar te zijn. Voor vrijwilligers met een schrijfwens is het een leuke uitdaging. Het schrijven van een levensboek is in de tijd te overzien, wat voor mensen met een volle agenda aantrekkelijk kan zijn. Mocht u het leuk vinden om mee te doen aan dit project, mail dan naar info@hulpdienstnieuwegein.nl en vermeld daarbij uw telefoonnummer. In een cursus wordt voorzien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren