AHN mededeling rondom het Coronavirus

Nu de hectiek rondom het Coronavirus toeneemt, is alle voorzichtigheid geboden. De Algemene Hulpdienst in Nieuwegein (AHN) laat onze redactie weten enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Rina Kuster-de Reijke, begeleider Vrijwillige Hulpverlening: ‘We begrijpen dat het voor iedereen nu een onzekere situatie is en wij met zijn allen moeten kijken wat nog haalbaar is zonder extra risico’s te lopen, zowel voor onze vrijwilligers als voor onze hulpvragers.’

De AHN adviseert haar vrijwilligers om nu zoveel mogelijk per telefoon contact te onderhouden met de hulpvrager. Voor degenen die boodschappen doen, gelden de voorschriften van het RIVM. Breng de boodschappen dus niet binnen en vermijd zoveel mogelijk het contact met je hulpvrager.

Indien je zelf kwetsbaar bent of iemand in je omgeving hebt die kwetsbaar is, dan is verstandig om je hulpverlening tijdelijk op te schorten. Indien de hulpvraag tijdelijk niet meer door de vrijwilliger bemiddeld kan worden, zal geprobeerd worden een noodoplossing te zoeken voor betreffende hulpvrager.

Bereikbaarheid AHN en bemiddelen van hulpvragen
De AHN heeft besloten om alleen nog in noodsituaties nieuwe hulpvragen te bemiddelen. Het kantoor wordt volgens een aangepast programma bediend. Iedere werkdag blijft de AHN bereikbaar op het telefoonnummer: 030-60 67 409 tussen 10.00 uur en 12.30 uur of per e-mail info@hulpdienstnieuwegein.nl.

Tevens heeft de AHN besloten om alle groepsactiviteiten in ieder geval tot 6 april af te lasten, dit betreft de kookworkshops, lunch en soosmiddagen. Mochten er nog vragen of onzekerheden zijn, bel de AHN. ‘We rekenen op uw begrip in deze en hopen met zijn allen dat dit een tijdelijke maatregel is en wij zo snel mogelijk weer op volle sterkte kunnen draaien. Tot die tijd wensen wij iedereen het beste toe, blijf voorzichtig en houd elkaar in de gaten’ aldus de AHN in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk