AH kiest Nieuwegein voor nieuw verscentrum

Vanaf het tweede kwartaal 2015 heeft Albert Heijn een nieuw verscentrum operationeel in Nieuwegein. Albert Heijn en logistiek partner Norbert Dentressangle tekenden daarvoor een contract. Zij willen een groot verscentrum op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein realiseren dat meer dan 900 Albert Heijn winkels van verse producten gaat voorzien. Het verscentrum zorgt ervoor dat een groot aantal versproducten straks sneller en efficiënter in de schappen komt.

‘We zijn trots met de keuze voor Nieuwegein. Dit onderstreept de potentie van Nieuwegein als vestigingsplaats, centraal in het land en in de driehoek van verkeersaders’, aldus wethouder Johan Gadella van o.a. Economische Zaken.

De afgelopen jaren is het aantal Albert Heijn-winkels, en daarmee het aantal (vers)producten, gegroeid. De huidige logistieke versketen is aan vernieuwing toe om ook in de toekomst ruimte te bieden aan groei. Vorig jaar besloot Albert Heijn daarom te gaan werken met zogenaamde Shared Fresh Centers (SFC). Het idee achter het SFC is dat leveranciers hun producten direct na productie naar het SFC brengen. Dit biedt als voordeel dat minder voorraad nodig is, dat het aantal transportbewegingen gereduceerd wordt en dat versproducten sneller in de winkels liggen. Albert Heijn heeft Norbert Dentressangle gekozen als logistieke partner.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk