Afvalkalender voortaan online

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) stopt met het huis-aan-huis versturen van de afvalwijzer/het inzamelschema in de gemeenten Soest, Zeist, Nieuwegein en IJsselstein. De gemeenten en RMN hebben hier gezamenlijk toe besloten. Via deze website kunnen inwoners van deze gemeenten eenvoudig de digitale versie van het inzamelschema raadplegen. Inwoners die geen toegang hebben tot internet kunnen contact opnemen met RMN.

RMN directeur Rob Schram: “Een online kalender is dynamischer dan een papieren kalender. De informatie is daarom altijd actueel”. Voor RMN is het ook eenvoudiger om wijzigingen aan te brengen. “Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen van inzamelfrequentie, inzameldagen of in te zamelen grondstoffen”, aldus Rob Schram. Inwoners hoeven overigens niet bang te zijn dat de inzameldagen zonder hun medeweten veranderen. Als de inzameldagen gedurende het jaar wijzigen dan ontvangen de inwoners hierover een brief.

RMN houdt er rekening mee dat er inwoners zijn die geen internet hebben of niet beschikken over een printer. Rob Schram: “Zij kunnen contact opnemen met onze telefonistes. Die zorgen dan dat het inzamelschema wordt geprint en naar het huisadres wordt gestuurd. Wij hopen dat op termijn het inzamelschema alleen nog online wordt geraadpleegd. Dat spaart niet alleen kosten, maar ook heel veel papier en dat past in ons streven om in onze bedrijfsvoering zo min mogelijk kostbare grondstoffen te verbruiken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren