Aftrap voorleesdagen door burgemeester

In verband met de Nationale voorleesdagen is op de Nieuwegeinse basisschool De Krullevaar de afgelopen dagen weer flink voorgelezen. Woensdagochtend 22 januari kwam burgemeester Backhuijs voorlezen uit ‘Superjuffie’. Hij droeg zijn ambtsketen zodat de kinderen goed konden zien hoe een burgemeester er uit hoort te zien. Een dag later las schrijver Bard Bothe voor uit eigen werk.

De voorleesactie van de burgemeester was voor De Krullevaar de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Niet alleen in Nieuwegein maar overal in het land besteden scholen de komende dagen extra aandacht aan voorlezen. Doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Burgemeester Backhuijs las voor uit Superjuffie, geschreven door Janneke Schotveld. Hij vertelde hoe Juf Josje een heel gewone juf lijkt. Maar als er een dier in gevaar is, neemt ze een hap van haar krijtje en krijgt superkrachten. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar ze beloven niets tegen de strenge directeur te zeggen.

Een dag later, op 23 januari, las schrijver Bard Bothe voor uit ‘Kleine wolk’. Dat was een primeur voor Nieuwegein, want zijn boek is nog maar net, op 17 januari, verschenen. Aan de hand van de belevenissen van Kleine Wolk legt hij de waterkringloop in woord en beeld uit.

Aan de bovenbouw las hij voor uit ‘De wereld van WINNE’. Hoe een jongetje van net gescheiden ouders in een andere wereld terechtkomt. Dankzij zijn ervaringen daar slaagt hij er in om zijn echte leven op verrassende wijze om te buigen.

Leerlingen van De Krullevaar vonden dat Bard goed voorlas. Niet alleen gebruikte hij de juiste toon, hij vatte ook steeds het verhaal samen voordat hij een stukje voorlas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren