Afsluiting van Galecopperbrug uitgesteld

De geplande werkzaamheden op zaterdag 21 januari, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari aan de Galecopperbrug richting Arnhem worden verschoven. De brug is daarom op deze dagen in beide richtingen open en kan het verkeer gewoon doorrijden.

De Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, is wel van woensdag 8 februari tot donderdag 9 februari van 22.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat hijst in die nacht de kop van de oostelijke pyloon (hoge toren) eraf. In geval van slecht weer stelt Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit.

De werkzaamheden worden verschoven omdat tijdens een controle bleek dat een essentieel onderdeel van de nieuwe draagconstructie op een aantal punten niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Rijkswaterstaat en de aannemer kijken nu wanneer de nieuwe draagconstructie gereed is en de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd. Het onderhoud aan de Galecopperbrug duurt nog tot begin 2024. De rijstroken en de parallelbaan in de richting van Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Wat houden de werkzaamheden in?
Tijdens de nachtafsluiting plaatst Rijkswaterstaat een hijskraan op de Griffioenlaan om daarmee de kop van een van de hoge torens (de oostelijke pyloon) te verwijderen. In oktober 2022 voerden we dezelfde klus uit voor de eerste, westelijke hoge toren. In deze video ziet u hoe we dat hebben gedaan. Nu herhalen we deze werkzaamheden voor de tweede, oostelijke hoge toren.

Ook de weg onder de brug (Griffioenlaan) is volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer, van 21.00 tot 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag en de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen
Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk