Afsluiting Galecopperbrug richting Arnhem in de nacht van 7 op 8 oktober

De Galecopperbrug aan de snelweg A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, is van vrijdag 7 oktober 20.00 tot zaterdag 8 oktober 2022 08.00 uur vanwege onderhoud afgesloten voor verkeer. In het geval van slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is ook volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag en de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen voor verkeer richting Arnhem
Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers moeten omfietsen via de Galecopperdijk.

Werkzaamheden aan de Galecopperbrug
Tijdens de nachtafsluiting plaatsen we een hijskraan op de Papendorpseweg om daarmee de kop van 1 van de hoge torens (pyloon) te verwijderen. Het verwijderen van de kop maakt onderdeel uit van een grote onderhoudsbeurt aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem.

Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels (tuien) die het brugdek dragen roestvorming op de Galecopperbrug.

Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, versterkt Rijkswaterstaat de hoge torens (pylonen) en vervangen zij de stalen kabels. De werkzaamheden duren tot begin 2024.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk