Katern

Afscheid Erica van Alfen met lezing in The Readshop

Op maandag 13 maart as. neemt Erica van Alfen (oud PvdA politicus in de gemeenteraad van Nieuwegein) op gepaste wijze afscheid van de Nieuwegeinse politiek. Nieuwegeiner en voormalig politicus Eeke van der Veen heeft zij gevraagd een lezing te geven naar aanleiding van zijn boek ‘De burger de baas’.

Het boek schetst de maatschappij waarin de democratie onder druk staat en de zorg ook. Burgers moeten niet buitenspel staan maar invloed krijgen op de zorg. Het boek is dan ook een pleidooi voor betrokkenheid en creatieve veranderingen van binnenuit om de burger zijn zorg terug te geven. Een onderwerp waar Erica zich zeer betrokken bij voelt.

Voor de boeklezing is een ieder van harte uitgenodigd op maandag 13 maart in de winkel van Erica, The Read Shop Nieuwegein aan de Binnenstede 21. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. In verband met de verwachte drukte stellen wij het op prijs als u zich bij ons aanmeldt via binnenstede@readshop.nl.

Achtergrondinformatie over de lezing
Het onderwerp in de verkiezingscampagne is de zorg. Daarom ook veel emotionele debatten over de organisatie van de zorg. Is marktwerking nu wel of niet slecht? Moet het ziekenfonds terugkomen? Weten we waar we in de zorg ons geld aan besteden? Waarom moeten de medicijnen zo duur zijn?

Voor wie niet in de gezondheidszorg is ingevoerd, zijn de discussies vaak niet te volgen. En dat is gek want als burgers betalen we met elkaar onze gezondheidszorg. Maar het lijkt wel dat in al die debatten dat vergeten wordt. Over u, maar wel zonder u.

Eeke van der Veen presenteert zijn boek ‘De burger de baas’. Eeke heeft zijn sporen in de zorg, onder andere als zorgverzekeraar en Tweede Kamerlid, verdiend.

Het boek ‘De burger de baas’ laat op een heel inzichtelijke en toegankelijke manier zien hoe het hele systeem van onze zorg functioneert. Het geeft zicht op het functioneren van de machinekamer van de zorg. Wie draait er aan welke knoppen? Kennis die nodig is om te begrijpen hoe de zorg werkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk