Afronding werkzaamheden aan Zuidstedeweg

Sinds 26 februari voert Dura Vermeer in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit op de Zuidstedeweg in Nieuwegein. Vorst en sneeuwval maken het noodzakelijk om de resterende asfalteringswerkzaamheden op een later moment uit te voeren. Dit betekent dat de tijdelijke situatie op de Zuidstedeweg met ingang van zaterdag 9 april is opgeheven. Alle rijbanen op deze weg – inclusief de toegang tot de Koekoekslaan – zijn volgens planning dan weer open.

De afgelopen weken werkte aannemer Dura Vermeer op de Zuidstedeweg aan vernieuwing van het spoor van de trambaan. Op de kruising met de Koekoekslaan, waar de aansluiting zit tussen het wegdek van de Zuidstedeweg en de trambaan, wordt in beide rijrichtingen nieuw asfalt aangebracht. Bovendien is de verkeersinstallatie op deze kruising vernieuwd en wordt hier in de nacht nog gewerkt aan vernieuwing van de bovenleiding van de trambaan.

Nieuwe planning afronding werkzaamheden
Momenteel stond gepland om de laatste asfalteringswerkzaamheden uit te voeren op de noordelijke rijbanen in de richting A.C. Verhoefweg. De plotselinge vorst en sneeuwval zorgt ervoor dat dit werk opnieuw moet worden ingepland door de aannemer. Dit betekent dat op dit gedeelte van de Zuidstedeweg ter hoogte van de kruising met de Koekoekslaan de tijdelijke situatie wat langer duurt en dat voorlopig nog een aantal rijbanen afgesloten blijft. De weg blijft wel vanuit beide richtingen toegankelijk voor het doorgaand verkeer. De kruising met de Koekoekslaan blijft daarom voorlopig ook tot zaterdag 9 april afgesloten vanuit beide rijrichtingen.

Het St. Antonius Ziekenhuis is tot die tijd via een omleiding toegankelijk voor bezoekers. De ingang voor de ambulancepost blijft eveneens open. Ook de winkels van Cityplaza zijn toegankelijk tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op de Zuidstedeweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk