Afronding bouw trambaan en halte Nieuwegein

De nieuwbouw van de trambaan en halte in City Nieuwegein is de afrondende fase ingegaan. De werkzaamheden deze week staan vooral in het teken van het aanbrengen van de nieuwe bovenleiding, vernieuwing van de verkeerslichten en betonstort voor de trambaan.

De komst van de hoogwerkers hadden we al eerder aangekondigd maar nu zijn ze volop in bedrijf. Om de trambaan te voorzien van stroom is een nieuwe bovenleiding nodig. De hoogwerkers brengen daarom over een lengte van 3 kilometer nieuwe rijdraden en stroomkabels aan. Dit werk vindt tot en met vrijdag 8 april plaats en wordt uitgevoerd tussen 20.00-04.00 uur. Om te voorkomen dat het verkeer hinder ondervindt, worden deze werkzaamheden niet overdag maar ’s nachts uitgevoerd. Het geluid van de kraan die over het spoor rijdt, kan tijdelijk in de nacht voor enige geluidsoverlast zorgen.

Deze week zijn er ook diverse werkzaamheden aan de verkeerslichten op de kruisingen van de nieuwe trambaan en wordt op deze overwegen van de trambaan nieuw straatwerk aangebracht. De nieuwe verkeerslichten zullen later in april getest worden, wanneer in de nacht met een tram speciale ritten worden gereden om te controleren of deze installaties en andere systemen goed werken en aantoonbaar veilig zijn. We komen binnenkort terug met meer informatie over deze speciale testritten.

Zuidstedeweg gaat weer geheel open
Deze week staat ook in het teken van werkzaamheden overdag aan de betonnen trambaan. De bovenste deklaag wordt gestort en afgewerkt. Verder rondt aannemer Dura Vermeer de asfalteringswerkzaamheden af op de Zuidstedeweg. Dit werk moest vanwege nachtvorst en sneeuwval opnieuw worden ingepland. De planning is er nu op gericht om op zaterdag 8 april de Zuidstedeweg weer geheel open te zetten voor al het doorgaande verkeer. Vanaf dat moment is ook de Koekoekslaan weer vanuit beide richtingen bereikbaar en worden alle omleidingen opgeheven.

In de week van 11 april voert de aannemer nog herstelwerk uit op de middenberm van de Zuidstedeweg. Hiervoor zal tijdelijk een rijstrook worden afgezet maar de weg blijft gewoon open, evenals alle kruisingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren