AED geplaatst op de Havezatedrift 33

Er hangt tegenwoordig een AED in de Gebouwendriften in de wijk Batau Zuid. Misschien heb je hem al zien hangen op de Havezatedrift 33. Initiatiefnemer Piet van der Straten en Stefanie Steenhuis (op de foto rechts), gecertificeerd hulpverleenster, hebben samen met Ron, de wijkcoördinator van Batau Noord en Zuid, ervoor gezorgd dat er een AED beschikbaar is in de buurt. Er is contact opgenomen met de voorzitter van Stichting Hartslag Nieuwegein, de heer Wim Verhaak. Samen hebben zij ook het wijknetwerk Batau Zuid om hulp gevraagd in de vorm van het financieren van een reanimatiecursus voor deelnemers.

AED Nieuwegein

Dit is gelukt! En op dinsdag 23 januari is de AED door Wim Verhaak opgehangen op de gevel van de Havezatedrift 33. Voor dit bijzondere moment waren naast alle betrokkenen ook wethouder Guido Bamberg, wethouder Betere Buurten, Erik van der Voort, voorzitter wijknetwerk Batau Zuid aanwezig en Melanie Gitz, Projectleider Betere Buurten Gebouwendriften.

“Laten we hopen dat we de AED niet nodig gaan hebben maar het is een veilig idee dat als het nodig is, dat we er nu een beschikbaar hebben in de buurt” aldus een van de initiatiefnemers.

Heb je interesse in een reanimatie cursus?
Wil jij in aanmerking komen voor een (gratis) reanimatie cursus of meer informatie over de cursus, meld je dan aan bij Ron Belonje via e-mailadres: r.belonje@nieuwegein.nl.

Met het volgen van de cursus ontvang je een certificaat en word je lid van een appgroep. Je ontvangt een melding als er in je directe omgeving een mogelijke reanimatie moet plaatsvinden en de locatie waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is. Zo dragen jij en de geplaatste AED bij aan het verbeteren van de dekking van het AED netwerk en het verhogen van overlevingskans van een wijkbewoner die gereanimeerd moet worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk