Advies voor Coöperatie Sportpark Galecop: ‘Zet in op innovatie’

Al ruim 5 jaar werken de sportverenigingen (JSV, Nieuwegein Diamonds, Rugby Club Nieuwegein, Atverni, Kracht Survivalrun en Aim for fun) samen binnen de Coöperatie Sportpark Galecop en worden hierin ondersteund door SportID Nieuwegein.

Doel van deze samenwerking is dat de verenigingen gebruik maken van elkaars kennis en expertise maar ook samen naar de toekomst kijken. De uitdagingen van sportverenigingen worden steeds talrijker en innovatie qua aanbod, verdienmodel en organisatie is dan ook van groot belang voor het voortbestaan van verenigingen.

In opdracht van het bestuur (alle voorzitters van de verenigingen) van de Coöperatie Sportpark Galecop hebben management trainee’s van consultancy bureau Berenschot een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een alternatief voor het klassieke ledenmodel. Op dinsdag 23 januari 2024 is dit eindrapport gepresenteerd en overhandigd bij Honkbalvereniging Nieuwegein Diamonds.

Sportpark Galecop

Foto: Arend Bloemink

Belangrijkste aanbeveling is dat het bieden van flexibele abonnementen, het openstellen van de faciliteiten en het aanbod voor een breder publiek de toekomst heeft. Het rapport wordt momenteel nog goed bestudeerd door het bestuur van de Coöperatie Sportpark Galecop maar hier zal zeker actie op ondernomen worden in 2024.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk