Adriani voorgedragen voor opvolging Lubbinge

Nu Bert Lubbinge vorige week heeft aangegeven te stoppen als wethouder, draagt de PvdA fractie Nieuwegein fractievoorzitter Hans Adriani voor om hem op te volgen. Guido Bamberg volgt Hans Adriani op als fractievoorzitter.

Hans Adriani is sinds 2006 raadslid voor de PvdA in Nieuwegein. In de periode 2006-2010 was hij vicefractievoorzitter, en sinds 2010 fractievoorzitter. Hij is in die periode woordvoerder geweest voor zowel de sociale onderwerpen als de omgevingsonderwerpen en bestuurlijke en financiële zaken. In het dagelijks leven is hij de afgelopen 20 jaar actief geweest als professional in de woningmarkt, als ondernemer en als senior manager in de corporatiesector.

Guido Bamberg was al raadslid voor de PvdA in Nieuwegein van 1990 tot 2000. In die periode was hij ook al 8 jaar fractievoorzitter. In 2010 is Guido Bamberg opnieuw in de gemeenteraad gekozen. In het dagelijks leven is Guido Bamberg manager juridische zaken bij Equens in Utrecht.

In verband met de voordracht als wethouder draagt Hans Adriani het fractievoorzitterschap per direct over aan Guido Bamberg. De gemeenteraad van Nieuwegein zal later deze maand een besluit nemen over de voordracht van Hans Adriani.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk