De Digitale Stad Nieuwegein

Activiteiten voor de jeugd tijdens Corona met SportID Nieuwegein

De huidige Corona periode is zwaar voor de jeugd. Ze zitten veel binnen en contacten vallen weg. SportID Nieuwegein wil de jeugd helpen om lekker in beweging te komen! Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar hebben zij een aantal hele leuke en sportieve activiteiten georganiseerd!

Lekker bewegen tijdens de lockdown. Zo kun je bijvoorbeeld basketballen, voetballen, kickboksen, tennissen of meedoen aan een heuse Boot Camp. Voor sommige activiteiten moet je je inschrijven. Informatie over inschrijven vind je bij de betreffende activiteit. Check via deze link welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd.

Over SportID Nieuwegein
SportID Nieuwegein wil inwoners van Nieuwegein structureel in beweging krijgen. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we sport– en beweegactiviteiten in Nieuwegein, in opdracht van de gemeente en in samenwerking met partners. Alles op een ambitieuze, toonaangevende, servicegerichte, verbindende en duurzame manier.

Onze buurtsportcoaches zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Zij helpen inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en ze luisteren naar hun behoeften om programma’s te kunnen (door)ontwikkelen. Dit gebeurt uiteraard in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van de sport- en beweegprogramma’s en ontwikkelen ze daarbij een draaiboek. Zo kunnen de sport- en beweegactiviteiten in de wijken langdurig zelfstandig voortbestaan.

SportID Nieuwegein is 100% dochter van Verbindion Nieuwegein.