Acties tegen auto-inbraken Nieuwegein

In 2014 is het aantal auto-inbraken in Nieuwegein met veertien procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor, maar in de eerste weken van dit jaar is het aantal auto-inbraken weer opgelopen. Gemeente en politie willen die trend met een aantal extra acties in positieve richting bijsturen en het aantal auto-inbraken omlaag brengen. Op deze manier hopen zij de dalende trend van vorig jaar vast te houden.

Soms gaat het bij auto-inbraken om gelegenheidsdieven die auto’s openbreken omdat ze waardevolle spullen in iemands auto zien liggen (zoals een mobiele telefoon). Helaas komt het ook voor dat er iets uit of van de auto wordt gestolen (een airbag, een navigatiesysteem enz). Deze diefstal van onderdelen vindt vaak in georganiseerd verband plaats. Samen met de inwoners van Nieuwegein willen politie en gemeente zoveel mogelijk auto-inbraken voorkomen.

Om effectief in te kunnen zetten op auto-inbraken, maar ook op criminaliteit in het algemeen, hebben de politie en de gemeente de oren en ogen van inwoners nodig. Niemand kent de omgeving en de mensen die er wonen beter dan de bewoners zelf. Zij zien dan ook snel of iets niet helemaal klopt. Wie een verdachte situatie ziet wordt verzocht altijd direct 112 te bellen! De politie neemt meldingen van verdachte situaties hoog op, er zal dan ook zo snel mogelijk een eenheid worden aangestuurd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren