Actieplan Jeugdwerkloosheid krijgt vervolg

Maar liefst 1.115 jongeren vonden een baan, leerwerkplek of stage via het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid. Reden genoeg om hier in 2015 – 2016 mee door te gaan. Twee jaar geleden sloegen vijftien gemeenten, waaronder Nieuwegein, de handen ineen om samen de jeugdwerkloosheid in de regio Utrecht-Midden terug te dringen. ‘Met het Actieplan Jeugdwerkloosheid zijn positieve resultaten behaald, met het vervolg Actieplan bouwen we daarop door. Het werk is namelijk nog niet klaar’ aldus de organisatie.

Het aantal vacatures stijgt momenteel licht. Toch zitten er nog altijd 1.500 jongeren in de bijstand en staan er meer dan 3.000 jongeren ingeschreven als werkzoekende in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid 2015-2016 bouwt voort op de succesvolle aanpak van het vorige Actieplan. Met nóg meer aandacht voor kwetsbare jongeren. Zij krijgen extra ondersteuning. Daarnaast wordt de opdracht van de regionale jobhunters voor jongeren verlengd en uitgebreid met de taak om jongeren te plaatsen op leerwerkplekken.

De gemeenten die samenwerken voor het Actieplan Jeugdwerkloosheid zijn: De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren