Actie tijdens Dag van de Leerplicht 2019

Wethouder Jan Kuiper en medewerkers van Leerlingzaken Nieuwegein houden op 21 maart 2019 een actie op drie schoolpleinen in Nieuwegein. Het is dan de nationale Dag van de Leerplicht. Tijdens deze dag wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs. De leerplichtambtenaren willen met hun actie extra aandacht besteden aan het belang van leren en leerplicht.

Wethouder Jan Kuiper “We hebben het recht op onderwijs in Nederland goed geregeld. Ondanks dat zijn er helaas nog steeds te veel jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Daarom willen we met deze actie kinderen en ouders en bewust maken van dit recht.”

Op 21 maart staan de leerplichtambtenaren 08.15 en 08.30 uur op het schoolplein van basisschool De Evenaar, De Schouw en Trompetvogel. Zij overhandigen de ouders en kinderen een attentie. Het doel van de actie is om de Dag van de Leerplicht en het Recht op onderwijs positief onder de aandacht te brengen. We willen de ouders en de kinderen complimenteren dat zij op tijd op school zijn.

Wethouder Jan Kuiper eerder in actie op een schoolplein

One thought on “Actie tijdens Dag van de Leerplicht 2019

  1. Ik ben tegen de leerplicht, het tast onnodig het ouderlijk gezag aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren