Actie Fair Fashion Revolutionista’s op Cityplaza

Dames in flitsende kleding kwamen afgelopen zaterdag in Nieuwegein en IJsselstein in actie voor een duurzamer modeconsumptie. Ze droegen borden met teksten zoals ‘koop deze outfit niet, maar huur mij voor 1 euro per dag.’

De actie was een initiatief van WAUWcloset, een IJsselsteins bedrijf waar vrouwen op abonnementsbasis modieuze kleding kunnen leasen. WAUWcloset is het grootste modeverhuurbedrijf van Nederland. Directeur Hanh Vlooswijk-Lu zet zich in voor een duurzamer modeconsumptie. Broodnodig, zegt ze, want de mode-industrie behoort tot de meest vervuilende en verspillende bedrijfstakken.

46 kledingsstukken
“’Elke seconde worden wereldwijd tien vrachtwagens vol textiel verbrand”, aldus Vlooswijk-Lu. “Vaak is deze kleding niet eens of amper gedragen. De Nederlandse vrouw bijvoorbeeld koopt jaarlijks gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken, maar draagt daar maar 30 procent daadwerkelijk van.”

Passende garderobe
Waarom, vraagt Lu zich af, zou je kleding bezitten als je het ook voordelig kunt leasen? “Onze modieuze dameskleding wordt in onze opdracht duurzaam geproduceerd en na gebruik grondig gereinigd en gerepareerd. Zo kan iedere vrouw altijd over een steeds wisselende en passende garderobe beschikken én bijdragen aan een schonere en rechtvaardiger wereld.”

Fashion Revolution Week
De actie van de vrouwen, die zich Fair Fashion Revolutionista’s noemen, vond plaats in het kader van de wereldwijde Fashion Revolution Week, die in de week van 22 tot 28 april wordt gehouden. In die week wordt de RanaPlaza-tragedie herdacht, toen op 24 april 2013 in Bangladesh een acht verdiepingen tellend gebouw instortte waarbij 1.134 textielarbeiders omkwamen.

In samenwerking met de lokale beautybedrijven WAUWcloset, Beautysalon de Waterlelie en de Angel Fashion Academy zal op zaterdag 22 april in het pand van WAUWcloset van 10.00 uur tot 16.00 uur een new Fair Fashion en Beauty evenement worden georganiseerd.

Dit evenement richt zich op vrouwen die er modieus willen uitzien en de aarde zo min mogelijk willen belasten. Tijdens dit event kunnen bezoekers modeshows volgen en leren wat er op het gebied van mode aan duurzame alternatieven bestaat. Beautyexperts en stylisten geven vrouwen een persoonlijk stijladvies en de bezoekers kunnen een live-metamorfose meemaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren