Jacqueline Verbeek uit fractie ieders Belang gezet

Mevr. Jacqueline Verbeek is, wegens het opzeggen van het vertrouwen in haar, door de voltallige raadsfractie van ieders Belang, afgelopen donderdag per direct uit de fractie gezet. Haar partijgenoten hebben het vertrouwen in haar opgezegd omdat ze meerdere keren “niet integer” heeft gehandeld. Fractievoorzitter Haitze de Jong wil niet zeggen waar het om gaat, maar volgens hem zorgde Verbeek al maanden voor spanningen in de partij.

De burgemeester, de heer F.T.J.M. Backhuijs en de raadsgriffier mevr. J. Houtman zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De resterende leden van de fractie, vier in totaal, zullen doorgaan de belangen van de Nieuwegeinse burger te blijven behartigen maar dat kan niet onder de naam ieders Belang.

Verbeek stond aan de wieg van Ieders Belang. Het is een samenvoeging van Leefbaar Nieuwegein en TROTS Nieuwegein. In 2013 was ze lijsttrekker voor de lokale partij en daarna fractievoorzitter. Vanwege gezondheidsredenen deed ze in januari vorig jaar een stap terug. Het bestuur staat nog wel achter Jacqueline Verbeek. Inmiddels heeft Verbeek laten weten door te gaan met ieders Belang, maar dan als eenmansfractie. De vier raadsleden die haar hebben afgezet zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe naam en een nieuw bestuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren