A.C. Verhoefweg wordt veiliger gemaakt

De gemeente Nieuwegein gaat de A.C. Verhoefweg veiliger maken. De vele ongelukken op het kruispunt met de Taludweg en de Galecopperlaan kunnen geen toeval zijn, zegt de gemeente.

Afgelopen week gebeurden er nog twee ernstige ongelukken op één avond. ‘Duidelijk is overigens wel dat de oorzaak meestal bij de bestuurders zelf ligt’, zegt wethouder Hans Reusch die er in de buurt woont. Reusch ziet er regelmatig mensen door rood rijden. Hoewel dat niet mag, vraagt hij zich af waarom automiblisten juist op die plek vaker een risico nemen. In maart worden de verkeerslichten vervangen en daar wil de wethouder het niet bij laten. Hij onderzoekt nog of er ook andere maatregelen nodig zijn.

Verleden week ontving het college een Art. 42 brief van de Christen Unie in Nieuwegein met vragen over de onveiligheid van de A.C. Verhoefweg. In de beantwoording van deze brief liet het college weten dat zij nog niet van plan was om de weg aan te pakken maar na vragen in de raadsvergadering van afgelopen woensdag en de ongelukken van de afgelopen week is zij toch akkoord gegaan om maatregelen te nemen. De vervanging van de verkeerslichten stonden overigens al in de planning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk