Aardbeien-vanillevlaflip voor Moederdag (door kids)

Maak voor die hardwerkende, zorgzame, verstandige, leuke moeder van je dit lekkere toetje op moederdag. Gewoon om haar te verrassen. Het is niet moeilijk om te maken en anders wil je vader misschien wel even helpen. Want het gaat natuurlijk ook om zijn hardwerkende, zorgzame, verstandige, leuke vrouw/vriendin/partner. Voor 4 personen:
1 blikje aardbeien op lichte siroop (inhoud 410 g)
½ liter vanillevla
½ liter magere aardbeienyoghurt
chocoladevlokken
slagroom (als je dat wilt) Extra: zeef en opvangbakje; lepel; 4 leuke limonadeglaasjes of ijscoupes; 4 leuke schoteltjes; 4 kleine lepeltjes; een kannetje of bakje waarmee je kunt schenken. Veeg het blik aardbeien schoon aan de bovenkant en maak het open.
Leg de zeef op het opvangbakje en giet het blikje aardbeien leeg in de zeef.
De aardbeien moeten even uitlekken en het vocht heb je straks nog nodig. Zet de limonadeglazen klaar.
Schud het pak vanillevla voor je het openmaakt.
Giet vanillevla in de glazen tot ze halfvol zijn (het pak hoeft niet leeg).
Verdeel de uitgelekte aardbeien netjes in vier porties en schep ze met een lepel op de vanillevla in de glazen.
Schud het pak aardbeienyoghurt voor je het openmaakt.
Schenk de aardbeienyoghurt op de aardbeien in de glazen, maar niet helemaal tot aan de rand van het glas (ook dit pak hoeft niet leeg).
Schenk als laatste wat van de aardbeienstroop die je hebt opgevangen op het toetje.
Het handigste gaat dat als je eerst de siroop in een schenkkannetje (met een tuitje) overgiet.
Je kunt het ook met een lepel op het toetje scheppen.
Strooi voor de versiering wat chocoladevlokken op het toetje.
Zet de glazen netjes op een schoteltje en leg ernaast het lepeltje op het schoteltje.
Je kunt ook nog een mooi servetje onder het glas leggen, of nog leuker, zelf van een vouwblaadje een kleedje knippen om onder het glas te leggen.
Helemaal feestelijk is het om een toef slagroom op het toetje te spuiten voor je de vlokken erop strooit, de vlokken strooi je dan op de slagroom.
Je moet het toetje dan wel meteen opeten, anders zakt de slagroom in elkaar.

Let op: als je meer dan vier toetjes nodig hebt neem je 1 of 2 glaasjes meer. De aardbeien moet je dan in kleinere porties verdelen, de vla en yoghurt zal genoeg zijn. Voor nog meer porties, bijvoorbeeld 8, kun je beter twee keer zoveel aardbeien, vla en yoghurt nemen (dus 2 blikjes aardbeien, 1 liter vanillevla en 1 liter aardbeienyoghurt).Tips
Je kunt zelf ook dingen verzinnen om dit toetje een beetje anders te maken:
– Je kunt verse aardbeien nemen en in plaats van het sap uit het blikje een scheutje aardbeien-limonadesiroop gebruiken bovenop het toetje.
– In plaats van een blikje aardbeien kun je een blikje kersen nemen (maar pas op, daar kunnen pitten inzitten, die moet je er eerst uithalen). Heel deftig is het om een blikje frambozen of bramen te nemen (let wel op of er genoeg in zit, ongeveer 400 gram).
– In plaats van de chocovlokken kun je ook hagelslag nemen. En wat dacht je van mini-smarties?
– Je toetje nog mooier maken? Steek er dan een ijswafeltje in (die kun je in de supermarkt kopen) of een lange vinger (koekje).

Weetje
In Nederland kennen we Moederdag sinds 1925 en het is een dag om waardering te geven aan alle moeders en aan de belangrijke rol die zij in het leven spelen. Moederdag, op de manier zoals we die nu kennen, is over komen waaien uit Amerika, waar het rond 1900 populair werd. Het vereren van moeders (niet zoals onze Moederdag) gebeurde al bij de oude Grieken, ver voor onze jaartelling en is in de loop van de tijd over de hele wereld blijven bestaan. Nagerecht
Tijd 10 tot 15 minuten.Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.

Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren