Aanvraag parkeervergunning voortaan digitaal

De aanvraag van een parkeervergunning zal binnenkort via internet aangevraagd kunnen worden. De openingstijden van de parkeerbalie kan na deze digitalisering teruggebracht worden. Dit moet na twee jaar een structurele kostenbesparing van circa 50.000 euro per jaar opleveren. Zo laat het college van B en W ons weten.

De afhandeling van de aanvraag van een parkeervergunning verloopt op dit moment grotendeels handmatig. Dit proces kan volgens het B en W efficiënter en klantvriendelijker worden gemaakt door het inrichten van een ‘elektronisch loket’. De betrokken bewoners krijgen hierdoor de mogelijk om online een parkeervergunning aan te vragen, te wijzigen, op te zeggen of te verlengen.

Deze stap past volgens het college in het beleid van de gemeente om haar dienstverlening verder te verbeteren door zoveel mogelijk gebruik te maken van digitale mogelijkheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren