Aanvraag Koninklijke Onderscheidingen

Jaarlijks rond Koningsdag worden in de Nederlandse gemeenten aan inwoners Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Zo ook in Nieuwegein. Dat noemt men de zogenaamde Algemene Gelegenheid, ook wel aangeduid als de lintjesregen. Voordat het zover is, moet een hele procedure worden doorlopen. Die ligt vast in voorschriften en daar kunnen we niet omheen. Deze procedure vergt ook de nodige tijd. Aanvragen voor een onderscheiding bij Koningsdag 2015 moeten daarom al vóór 1 juli 2014 bij de burgemeester worden ingediend.

Om zo´n onderscheiding te krijgen, moet iemand zich langdurig en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn vrijwilligers binnen allerlei organisaties op sociaal maatschappelijk gebied, verenigingen, kerkgenootschappen, bedrijven, ondernemingen of andere instellingen. De verdiensten van iemand die een onderscheiding krijgt, zijn altijd gebaseerd op persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten.

U kunt voor het aanvragen van een onderscheiding of het inwinnen van informatie contact opnemen met Ninette Gathier van de gemeente Nieuwegein, via tel (030) 607 15 15 (aanwezig van maandag t/m donderdag).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren