Aantal Coronabesmettingen in Nieuwegein stijgt van 9 naar 11

Het Coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Tot in ieder geval 6 april ligt het dagelijks leven in Nieuwegein en de rest van het land bijna plat. In de provincie Utrecht zijn er sinds gisteren 57 bevestigde Coronabesmettingen bijgekomen.

In totaal zijn er 401 besmettingen vastgesteld. In Montfoort en Rhenen zijn voor het eerst sinds de uitbraak van het Coronavirus besmettingen vastgesteld, in beide gemeenten gaat het om één besmetting.

Nieuwegein kent nu zijn 11e geregistreerde Coronapatiënt. De patiënten in het St. Antonius Ziekenhuis zijn niet meegeteld. In het St. Antonius zijn 20 patiënten met het Coronavirus opgenomen, waarvan 10 op de Intensive Care. Deze patiënten liggen allemaal in isolatie en worden behandeld volgens een speciaal protocol.

EEN KEER BOODSCHAPPEN
De GGD meldt vandaag dat de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het virus nog niet voor iedereen duidelijk zijn. Naast de al bekende maatregelen – anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij verkoudheidsklachten – raadt de GGD mensen aan om maximaal één keer per week boodschappen te doen.

“Het is nog te vroeg om enthousiast te zijn”, zegt het RIVM naar aanleiding van de laatste cijfers over de corona-uitbraak. In de afgelopen 24 uur heeft het coronavirus 34 levens geëist. Dat is minder dan de dag ervoor, toen 43 mensen overleden aan de ziekte. Ook nam het aantal vastgestelde besmettingen minder snel toe. Het RIVM hoopt vanaf deze week effecten te zien van de maatregelen die het kabinet heeft genomen. Het RIVM spreekt van een “cruciale week”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren