Aanrijding met politieauto

Op maandagavond 10 januari botsten een politieauto en een auto op elkaar. Meerdere betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht. Rond 19.15 uur reed een 25-jarige agent van de Politie Utrecht over de Barnsteendrift in de richting van de A.C. Verhoefweg. Hij zag dat een voor hem rijdende automobilist door rood de kruising met de A.C. Verhoefweg op reed. Over de A.C. Verhoefweg reed een 39-jarige automobilist uit Schiedam, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Nieuwegein. Bij hem in de auto zat een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein. De agent volgde de door het rood rijdende automobilist, maar zag daarbij de Schiedammer over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De politiewagen botste vervolgens tegen een verkeerspaal en de andere auto kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand. Door de klap van de aanrijding gingen van beide auto’s de airbags af.

De Schiedammer en zijn passagiere werden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Ook de agent werd daarheen vervoerd. Alle drie de betrokkenen mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Zuid-Holland Zuid stelt een onderzoek naar het ongeval in.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren