Aanpassingen voorstel Rijnhuizen Parkhout Zandveld

Op basis van de consultatie bijeenkomst van 12 januari j.l. is het projectteam bezig het voorstel voor Rijnhuizen, Parkhout, Zandveld aan te passen. Belangrijke conclusie is dat het voorstel van het college van oktober 2015 ten opzichte van de andere varianten op het grootste draagvlak kan rekenen, mits het aangepast wordt voor het onderdeel ‘sportverkeer’. Het gaat dan om het voorstel met woningbouw op Rijnhuizen-noord, verplaatsing van de hockey naar het sportpark Parkhout/Zandveld, upgrade van de voetbal op sportpark Parkhout/Zandveld en woningbouw op de Wiersdijk. Het projectteam is nu bezig om het voorstel te verbeteren voor het onderdeel verkeer.

In het betreffende voorstel, zijn er nog verbeteringen mogelijk rondom de verkeers- en parkeerontsluiting van het sportpark Parkhout/Zandveld. Er wordt nu volop gewerkt aan de uitwerking van deze verbeteringen:

  • Een andere ontsluiting en parkeersituatie van het sportpark: door de parkeervoorzieningen voor de sport (voetbal én hockey) te concentreren in de omgeving van de parkeerplaats Geinoord. De ruimte die hiervoor nodig is kan worden gemaakt door op het toekomstige sportpark in de eindsituatie uit te gaan van 7 voetbalvelden waarvan 5 kunstgrasvelden. Dit betekent een extra investering/jaarlijkse lasten.

  • Hierdoor ontstaat er op het sportpark ook meer ruimte voor andere zaken zoals bijvoorbeeld een extra trapveldje, nog meer parkeerruimte (indien dat nodig blijkt te zijn) of een vierde hockeyveld.

  • Over de Helmkruid gaat dan alleen nog bestemmingsverkeer voor Koveni, VTV voor de bestaande woningen en voor het nieuwe appartementengebouw aan de Wiersdijk. Dit betekent ten opzichte van de huidige situatie een verbetering in de verkeersdruk.

  • Verkeerskundig onderzoek toont aan dat de Henri Dunantlaan het extra verkeer ten gevolge van de komst van de hockey en de woningbouw aan de Wiersdijk goed aan kan.

    Het college/raadsvoorstel is nu in voorbereiding en de planning is dat dit voorstel op 16 februari 2016 door het college wordt behandeld. Het voorstel wordt vervolgens aangeboden voor de raadscommissie ROM op 10 maart 2016. Heeft u opmerkingen over de voorgestelde aanpassingen? Dan kunt u die nog t/m dinsdag 2 februari 2016 mailen naar projectleider Anja Poot (a.poot@nieuwegein.nl). Uw opmerkingen kunnen wij dan nog op tijd meegeven aan het college.

  • Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

    Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk