Aanpassingen in nota Tramstraat, Woonstraat

Het college heeft besloten om de nota ‘Tramstraat, Woonstraat’ op een aantal punten aan te passen. De herontwikkeling van het gebied Tramstraat is in hoofdlijnen niet gewijzigd. De ontwikkeling van het gebied is samen te vatten in drie belangrijke aspecten: de bebouwingsstructuur, versterken van de woonfunctie en het handhaven van de oost-west structuur. In de uitgangspunten waren een aantal onduidelijkheden geconstateerd. Die zijn nu opgehelderd. Het gaat om:

De toegestane bedrijvigheid. In het hoofdgebouw aan de noordzijde van de ramstraat mogen geen zelfstandige werkruimten gerealiseerd worden. Ten dienste van de woonfunctie is wel de reguliere 50m2 aan praktijkruimten toegestaan.

De geplande bebouwing bestaat uit twee lagen met een dak.

Uit het parkeeronderzoek ‘Vreeswijk zuid’ is geconcludeerd dat in het openbare gebied voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. Dit maakt parkeren op eigen erf niet noodzakelijk. Daarnaast is de nota aangevuld met afbeeldingen van de massa, het ruimtelijk beeld en het architectuurbeeld. Nadat deze aanpassingen in de nota zijn verwerkt, start het overleg met de belanghebbenden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk