Aanpassing openingstijden politiebureau Nieuwegein

Met ingang van 1 maart 2017 past de politie de openingstijden van het politiebureau in de gemeente Nieuwegein aan. De verminderde aanloop van publiek in combinatie met uitbreiding van dienstverlening op locatie en van digitale contactmogelijkheden, geven aanleiding om de politie-inzet anders te organiseren.

Inperking van de openingsuren betekent dat meer politiepersoneel op straat kan worden ingezet. Voorafgaand aan dit besluit heeft de politie gedurende een periode van twee maanden metingen gehouden om de aanloop aan het bureau in kaart te brengen. Hieruit bleek dat vooral op zondag slechts geringe aanloop was. Ook de geringe aanloop op sommige andere momenten, vooral in de vroege ochtend en op sommige avonden, rechtvaardigde niet langer de vereiste inzet van personeel.

Nieuwe openingstijden
Bureau Nieuwegein is nu nog dagelijks geopend van 7.00 tot 23.00 uur. In de praktijk betekent de aanpassing dat de avondopenstelling van bureau Nieuwegein wordt beperkt tot de woensdagavond, wanneer ook het gemeentehuis langer open is, en op vrijdag tijdens de koopavond.

De nieuwe openingstijden van bureau Nieuwegein worden met ingang van 1 maart 2017:

Maandag    09.00 – 17.00 uur
Dinsdag 09.00 – 17.00 uur
Woensdag 09.00 – 22.00 uur
Donderdag 09.00 – 17.00 uur
 Vrijdag  09.00 – 22.00 uur
Zaterdag   09.00 – 17.00 uur
Zondag   12.00 – 17.00 uur

Andere dienstverlening
De dienstverlening van de politie is aan verandering onderhevig om tegemoet te komen aan de wensen van burgers voor meer flexibiliteit. Dit betekent dat er meer mogelijkheden zijn gekomen om melding of aangifte te doen via internet. Dat kan 24 uur per dag. De smartphone waarover agenten beschikken maakt het mogelijk om vaker aangifte op te nemen op locatie, zoals bij mensen thuis. Daarnaast is de politie zoals gebruikelijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via 0900 – 88 44 of bij spoed via 1-1-2.

Toekomstige ontwikkelingen
Daarnaast wordt het mogelijk om aangifte te doen op ieder politiebureau, ongeacht de woon- of pleegplaats. Ook wordt landelijk gewerkt aan de uitrol van zogenoemde 3D-loketten in gemeentelijke locaties, waar aangifte kan worden gedaan via een internetverbinding bij een politiemedewerker die elders op een politiebureau zit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk