Aanpassing knelpunten regionale fietsverbinding

De regionale fietsverbinding op de Noordstedeweg wordt in opdracht van de gemeente vanaf dinsdag 7 april achtereenvolgens op drie locaties aangepakt. De aanpassingen zijn in samenwerking met een klankbordgroep bestaande uit gebruikers en bewoners tot stand gekomen na de aanleg van het nieuwe fietspad. Doel is om de afwikkeling van het verkeer rondom het vrij liggend fietspad op drie plekken te optimaliseren.

De aanpassingen worden op drie plekken in drie fasen uitgevoerd. Door het fietspad op de kruising in de Schouwstede naar het zuiden te verschuiven, wordt de opstelruimte tussen het fietspad en de Noordstedeweg zodanig vergroot dat er een bus tussen past. Hierdoor wordt het fietsverkeer niet meer geblokkeerd door wachtende bussen die op het fietspad staan om de Noordstedeweg op te draaien. De in- en uitrit van de Schildstede en de Buitenstede vallen zo samen op het fietspad. Omdat het fietspad hier breder wordt gemaakt, is er straks voldoende ruimte voor de fietsers en het overige verkeer.

Ook het midden eiland van de rotonde Noordstedeweg/Sluyterslaan wordt vergroot. Hierdoor wordt de ruimte van de rijbaan op de rotonde verkleind en zal de snelheid van de automobilisten afnemen.

De rijbanen van de Noordstedeweg worden verder uit elkaar gelegd. Daardoor ontstaat meer opstelruimte voor de overstekende fietsers tussen de rijbanen. Hiervoor moet ook het naastgelegen fietspad op de Noordstedeweg richting het NVM-gebouw verlegd worden. Om ruimte te maken voor dit fietspad worden alle parkeerplaatsen (met uitzondering van mindervalide plaatsen) op de Fakkelstede definitief opgeheven. Verder wordt ook het fietspad van de Herenstraat aansluitend op de Noordstedeweg verlegd om een overzichtelijke kruising te creëren. De Doorslag brug krijgt een extra slagboom voor de veiligheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren