Katern

Aanmelding Superpit 2002

In december 2002 zal voor de achttiende achtereenvolgende maal in Nieuwegein de SUPERPIT voor vrijwilligerswerk worden uitgereikt. Deze prijs voor een Nieuwegeinse vrijwilligersorganisatie bestaat uit een hand vervaardigde trofee door een Nieuwegeinse kunstenaar en een geldbedrag van € 1000, – voor de winnaar en € 250, – voor de overige 4 genomineerden. Dat alles is mogelijk omdat de organisatoren van de Superpit, het Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein, een overeenkomst heeft gesloten met de plaatselijke Rabobank.

De Rabobank heeft een eigen fonds voor vrijwilligers activiteiten, die heeft er o.a. voor gekozen deze ondersteuning ten goede te laten komen aan de Superpit, en daarmee aan het totale Nieuwegeinse vrijwilligerswerk.

U wordt gevraagd als organisatie om uzelf voor de prijs aan te melden, of anderen voor te dragen. Dit jaar is het thema Kwaliteit in Beweging. Door de jury wordt dit jaar gelet op onderdelen die met het thema te maken hebben. Hoe men in de organisatie zorgt voor voldoende vrijwilligers, door nieuwe wervingsmethoden of speciale groepen potentiele vrijwilligers heeft benaderd. Hoe men zorg draagt voor de kwaliteit van vrijwilligers in de omgang met de doelgroep, deelnemers of leden door cursussen, training, teambuilding e.d. Of men verrassende wegen heeft bewandeld, of men gebruik heeft gemaakt van niet voor de hand liggende middelen of oplossingen.

De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op de Internationale Vrijwilligers Dag namelijk zaterdag 7 december in Buurtcentrum De Boog. Vanwege het andere nationaal feest wat rond die tijd gevierd wordt is de uitreiking verplaatst naar het eind van de middag 16.00-18.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk