Aanleg wandelroute naar de Binnenstad

De gemeente zal, als het weer meezit, de eerste week van januari starten met het opknappen van de openbare ruimte in het Wenckebachcarré. Deze werkzaamheden lopen door tot eind april 2014. Het Wenckebachcarré is het centrale deel van de wijk Jutphaas/Wijkersloot, omsloten door de Prof. Dr. Claylaan, Sluyterslaan, Richterslaan en Mendez da Costalaan. Er zal een wandelroute aangelegd worden van het Wenckebachcarré naar de binnenstad.

Het pad gaat deels over bestaande trottoirs en deels over nieuwe half verharde paden. Langs de dierenweide komt een half verhard pad en door het groengebied langs het water van de Sluyterslaan komt een asfalt/tegelpad. Hier komt ook een natuurvriendelijke oever. Her en der in de buurt worden groenstukken op een ‘beheer-vriendelijker’ manier ingericht en worden er op grasvelden bloembollen geplant. De wandelroute loopt door de speeltuin bij het Nijpelsplantsoen. Dit pad verbindt de verschillende speeltoestellen en zitgelegenheden langs de route. Om goed en veilig te kunnen oversteken, worden er bij de speeltuin aan het Nijpelsplantsoen twee verkeersdrempels aangelegd en wordt de oude verwijderd.

Enige tijd geleden hebben alle direct omwonenden van de huidige speelplek in het Wenckebachplantsoen drie ontwerpen voor de nieuwe speelvoorziening en een stembiljet toegestuurd gekregen. Uit de terugontvangen stembiljetten blijkt dat bewoners in meerderheid kiezen voor het ontwerp van de firma Eibe. De verbouwing van de flats in het Wenckebachplantsoen en het bouwen van de ontmoetingsruimte nemen nog enige tijd in beslag. De speelvoorziening wordt pas verplaatst en uitgebreid als de bouwwerkzaamheden klaar zijn, vermoedelijk eind 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren