Aanleg stil asfalt Wijkerslootweg/AC Verhoefweg

Vanaf 14 oktober tot en met 15 november wordt de Wijkerslootweg en een deel van de A.C. Verhoefweg opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor (geluids)overlast. Het stil asfalt wordt aangelegd op de Wijkerslootweg vanaf de Brandweer tot aan de kruising met de A.C. Verhoefweg. En op de A.C. Verhoefweg vanaf de kruising met de Zuidstedeweg tot aan de kruising met de Richterslaan. Naast de aanleg van stil asfalt worden de opstelstroken op de A.C. Verhoefweg tot aan de kruising Zuidstedeweg/ Wijkerslootweg opnieuw ingericht. De opstelstrook voor rechtsafslaand verkeer richting de A2 wordt verlengd. De opstelstrook voor linksafslaand verkeer richting Binnenstad wordt verbreed met een 3e strook. Dit is beter voor de doorstroming van het verkeer en sluit beter aan op de inrichting van de Zuidstedeweg. Daarnaast wordt de verkeersregelinstallatie vernieuwd. Deze krijgt LED verlichting. Deze verlichting is beter zichtbaar, energiezuiniger en minder storingsgevoelig.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode 14 oktober tot 15 november. Omdat het om belangrijke toegangswegen in Nieuwegein gaat, is het niet mogelijk deze overdag af te sluiten voor verkeer. De asfalteringswerkzaamheden moeten daarom in de nachtelijke uren uitgevoerd worden. Het gaat hierbij om twee keer een periode van 3 a 4 nachten. U kunt hierbij helaas geluidshinder ondervinden (piepjes van rijden en stoppen van de vrachtwagens, het frezen van het oude asfalt).

De werkzaamheden die overdag plaats vinden zijn o.a. het voorbewerken van de bermen en aanpassingen van de opstelstroken op de AC Verhoefweg. De wegen zijn overdag gewoon toegankelijk voor alle verkeer. In de nachten wordt het verkeer langs het werk geleid over een van beide rijbanen. Dit wordt met afzettingen, borden en verkeersregelaars aangegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren