Aanleg rotonde Sluyterslaan van start

Het kruispunt Sluyterslaan, Richterslaan met Hildo Kropstraat wordt vanaf 9 maart omgevormd tot een rotonde met aanliggende fietsstroken. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente en wordt mede gefinancierd door de provincie Utrecht. De werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde duren drie weken. Tijdens de werkzaamheden is de kruising geheel afgesloten voor alle verkeer en worden omleidingsroutes ingesteld.

De verkeersveiligheid op het kruispunt vraagt al langere tijd om verbetering vanwege de onoverzichtelijke situatie. De afgelopen jaren zijn diverse oplossingsrichtingen onderzocht om er de verkeersveiligheid te verbeteren. Vanwege de beperkte beschikbare ruimte is de enige haalbare oplossing de aanleg van een rotonde met aanliggende fietsstroken.

In 2014 is al een start gemaakt met de voorbereiding waaronder het kappen van zeven bomen voor het verleggen van de kabels en leidingen. Wanneer de rotonde gereed is, worden naast de rotonde drie bomen terug geplant met beplanting. De gemeente bepaalt samen met de bewoners en het wijkplatform wat voor soort beplanting wordt aangebracht.

Fietsers worden omgeleid via de Kruyderlaan, Hesselaan en de Vredebestlaan. Het busverkeer wordt voor de duur van drie weken omgeleid via de Vredebestlaan en de Herenstraat. Voor de halte Wenckebachplantsoen komt tijdelijk een vervangende bushalte op de hoek Sluyterslaan / Vredebestlaan. Om dat te kunnen realiseren, worden deze week de twee verkeersdrempels en het plateau in de Vredebestlaan geschikt gemaakt voor de bus. Daarnaast wordt de verkeersknip op de Herenstraat omgevormd tot tijdelijke bussluis. Vanaf 30 maart wordt de oude situatie hersteld en komt ook hier de verkeersknip terug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren