Aanleg oversteekplaats met LED-verlichting bij Makadocentrum

In de wijk Jutphaas Wijkersloot wordt vanaf maandag 24 juni bij de Richterslaan ter hoogte van het Makadocentrum een veilige voetgangersoversteekplaats aangelegd. Bij deze voetgangersoversteekplaats wordt ook LED-verlichting in het wegdek aangebracht om de attentiewaarde voor automobilisten te verhogen. Deze oversteekplaats wordt aangelegd omdat automobilisten geregeld te hard rijden bij deze oversteek en de veiligheid van de voetgangers zo meer wordt gewaarborgd. De werkzaamheden duren circa twee weken.
U heeft eerder een wijkbericht van de gemeente ontvangen waarin werd aangekondigd dat de werkzaamheden op 3 december 2012 zouden beginnen. Door de koude winter en de vorst zijn deze werkzaamheden uitgesteld. Ook is toen rekening gehouden met de feestdagen.

Tegelijk met de aanleg van de veilige voetgangersoversteekplaats wordt een verkeersdrempel aangelegd in de Richterslaan om het te hard rijden tegen te gaan. De verkeersdrempel wordt vlak bij de dierenweide aangelegd. Daar liggen nu nog stenen in.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal de parkeerplaats van winkelcentrum Makado tijdelijk niet bereikbaar zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Ook blijft het BP tankstation gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Richterslaan in beide richtingen open voor het doorgaande verkeer. Het doorgaande verkeer krijgt op deze plek om beurten voorrang vanwege de werkzaamheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren