Katern

Aangepaste openingstijden rond de feestdagen

De Kerstdagen vallen dit jaar op zondag en maandag en nieuwjaarsdag is op een zondag. Houd rond de feestdagen rekening met aangepaste openingstijden.

Stadshuis

 • Het Stadshuis en de Stadswinkel zijn vrijdag 23 december tot 17.00 uur geopend. Op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) zijn zij gesloten.
 • Het Woonloket is op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) en maandag 2 januari gesloten. Er is dan geen inloopspreekuur.

Natuurkwartier
Het Natuurkwartier is op zaterdag 24 december (Kerstavond) extra geopend van 17:30 tot 20:00 uur voor een feestelijke avond. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het Natuurkwartier gesloten. Tweede Kerstdag zijn zij geopend van 12.00 -17.00 uur.

Afvalinzameling
Tijdens de Kerstdagen haalt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) geen afval op. Dat wordt op andere dagen ingehaald. Dat kan zowel vóór als na de gebruikelijke dag zijn. Kijk in de gratis RMN-app of via de website om te zien welke dag voor u geldt. U kunt zoeken op postcode en huisnummer.

Ondergrondse containers
Om schade door vandalisme rond de jaarwisseling te voorkomen, sluit RMN de ondergrondse containers voor papier en restafval af op zaterdag 31 december. Op zondag 1 januari einde dag zijn de containers weer geopend. RMN verzoekt u dringend geen papier naast de gesloten containers te plaatsen.

Recyclingstation
Het recyclingstation is op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) gesloten.

Begraafplaats
Voor het regelen van een uitvaart tijdens de feestdagen en weekenden kunt u terecht bij de medewerkers van begraafplaats Noorderveld, via telefoon 06 51 20 51 13. Vergeet niet het aanmeldingsformulier te mailen naar: noorderveld@nieuwegein.nl.

Onverwachte noodsituaties
Bij onverwachte noodsituaties kunt u bellen naar 14 030. U wordt dan doorverbonden met een medewerker via de pikettelefoon.

Parkeren auto’s en fietsen
Rondom de feestdagen in december gelden er aangepaste openingstijden voor de parkeerbalie, de fietsenstallingen en de parkeergarages Stadshuis en Theater. De gewijzigde openingstijden zijn als volgt:

Parkeergarages Cityplaza, Stadshuis en Theater
Parkeergarage Cityplaza
De parkeergarage Cityplaza is dagelijks geopend van 07.00 tot 23.00 uur.

Parkeergarage Stadshuis en Theater
Zaterdag 24 december en zaterdag 31 december open van 7:00 tot 20.00 uur. Zondag 1 januari gesloten.

Uitrijden
Uitrijden met een geldig parkeerbewijs kan in alle parkeergarages altijd, dus 24 uur per dag! Informatie over de reguliere openingstijden vindt u op de website van Parkeerservice Nieuwegein.

Beheer op afstand
Op sommige momenten wordt er in de parkeergarages gebruik gemaakt van beheer op afstand. Er is dan geen beheerder op de plek zelf aanwezig. Wel kunt u met uw vragen terecht bij een medewerker van ParkeerService via de intercomknop. Als het nodig is komt er iemand naar de plek om te helpen. Vanwege de reistijd duurt dit dan iets langer dan gebruikelijk.
Fietsenstallingen

De Fietspomp:

 • Zaterdag 24 december open van 6.30 tot 20.00 uur.
 • Zondag 25 december gesloten.
 • Maandag 26 december open van 10.00 tot 20.30 uur.
 • Zaterdag 31 december open van 6.30 tot 20.00 uur.
 • Zondag 1 januari gesloten.

De Snelbinder:

 • Zaterdag 24 december open van 6.30 tot 20.00 uur.
 • Zondag 25 december open van 11.30 tot 18.30 uur.
 • Maandag 26 december open van 9.30 tot 18.00 uur.
 • Zaterdag 31 dedember open van 6.30 tot 20.00 uur.
 • Zondag 1 januari gesloten. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk