Aandacht voor gevonden portemonnees

Het televisieprogramma Rambam zal aanstaande maandag aandacht besteden aan portemonnees die als verloren waren opgegeven.

Een medewerker van het programma heeft op 14 december, 10 portemonnees met inhoud bij verschillende politiebureau’s in de regio afgeven. Dit waren bureaus in Utrecht (3), Houten, IJsselstein, Zeist, Odijk, Nieuwegein, Vianen en Amersfoort.

Gevonden/verloren voorwerpen horen in principe te worden afgegeven bij de gemeente. Als burgers echter bij het politiebureau komen met een verloren goed, worden zij uit serviceoogpunt wel geholpen en wordt het verloren goed ingenomen en afgeleverd bij de gemeente. De gemeente slaat het goed op en zorgt voor eventuele teruggave.

Op 23 december kwam een andere medewerker van het televisieprogramma langs bij dezelfde politiebureau’s om de portemonnees op te halen. In 2 gevallen werd de portemonnee teruggeven bij het politiebureau en in 3 gevallen kon de portemonnee worden opgehaald bij de gemeente. Het ging om de portemonnees die waren afgegeven in Odijk, Nieuwegein, Utrecht Kanaleneiland, Vianen en Amersfoort. In de overige 5 gevallen kon de portemonnee niet direct worden teruggegeven. Op 19 januari werden gemeenten en politie hierover geinformeerd. De gemeente en de politie hebben na een zoekactie zijn tot op heden alsnog 3 portemonnees bij de gemeente Houten, Zeist en Utrecht Overvecht aangetroffen.

De afgeleverde portemonnees met inhoud bij de bureaus Utrecht centrum en IJsselstein zijn tot op heden nog niet aangetroffen. De gemeenten en politie nemen de zaak hoog op en doen hier uitgebreid onderzoek naar.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren