AAN in het donker!

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, in het bijzonder kinderen en scholieren. Zonder licht ben je slecht zichtbaar voor andere weggebruikers en loop je een grotere kans op een ongeval. Sta jij AAN in het donker? Zet je licht aan en help mee om fietsers veilig door de donkere maanden heen te laten fietsen.

Vergeten of kapot
Twaalf procent van de kinderen zet niet altijd de fietsverlichting aan. Dat zijn gemiddeld zo’n 250.000 kinderen in heel Nederland! In de meeste gevallen hebben ze geen licht aan omdat hun lamp kapot is of omdat ze ‘m gewoonweg vergeten aan te zetten. Elk kind veilig op de fiets. Daar gaan we voor. En daar hoort ook een goedwerkende fietslamp bij.

Zo ga je goed verlicht op weg
Fietslampjes kun je overal kopen, maar de kwaliteit verschilt enorm. Zeker weten dat je met goede verlichting de weg op gaat? Kies dan voor verlichting met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF, zie keurmerkfietsverlichting.nl). Check voor meer informatie deze website of vraag advies aan je fietsenmaker.

Tag je ook mee?
Om kinderen en scholieren eraan te herinneren hun fietslicht aan te doen, plaatst een speciaal tagteam op fietspaden tags met de tekst ‘Zet je licht aan’. Daarnaast doen bijna 4.000 wijkagenten van de Nationale Politie mee aan de actie. De ANWB roept iedereen op om ook mee te helpen en een gratis tagpakket op te halen bij de ANWB-winkel (Raadstede 70, City Plaza). In dat pakket zitten een sjabloon en een spuitbus met milieuvriendelijke spuitverf waarmee je tags kunt zetten. Deze ANWB-actie duurt tot 15 november.

Win een fiets
Wil jij kans maken op een fiets ter waarde van € 750,- ? Maak een originele foto van jezelf met je ‘Zet je licht aan’ tag en deel deze voor 22 november via Instagram. Gebruik wel #zetjelichtaan en @anwb, zodat ze je terug kunnen vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk