Bewoners Fokkesteeg krijgen een ‘eigen huiskamer’

Een eigen huiskamer voor bewoners, door bewoners. Dat is het motto van Wijknetwerk Fokkesteeg. Begin volgend jaar realiseert Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg een eigen huiskamer voor haar wijkbewoners. Dat is het wijknetwerk onlangs overeengekomen met Stichting Lister, de huurder en exploitant van La Caza aan de Hoornseschans 101 ion de wijk. De huiskamer krijgt een eigen plaats in het wijkhuis. De naam La Caza zal worden gewijzigd.

Wie helpt mee?
Het wijknetwerk nodigt alle bewoners en/of ondernemers uit Fokkesteeg uit om mee te denken of mee te helpen deze huiskamer van Fokkesteeg op te knappen en in te richten. Van handige Harry’s tot creativelingen, iedereen is welkom. Aanmelden kan eenvoudig per mail: info@fokkesteeg.nl.

Afgelopen zomer heeft het Wijknetwerk Fokkesteeg een enquete gehouden onder de wijkbewoners naar hun wensen en behoeftes met de vraag: Wat mis je in de wijk.

Bovenaan stond bij de antwoorden, dat bewoners een gezellige ontmoetingsruimte cq een wijkhuis missen. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen met jonge kinderen graag activiteiten willen in een wijkhuis. Verder willen bewoners graag activiteiten tegen eenzaamheid, nieuwe mensen ontmoeten en samen spellen doen.

Waarvoor zou men naar een wijkhuis komen?
De meerderheid heeft ingevuld: ontmoeten, gezellig koffie of een borrel, activiteiten (kaarten, biljarten, darten, bingo), creatieve dingen en workshops ingevuld. Het viel op de er 4 x expliciet werd genoemd: ‘leren naaien.’ Samen met de Stichting Lister en Stichting Balans kan het Wijknetwerk Fokkesteeg dit nu gaan invullen.

Het wijknetwerk wil graag dat bewoners zelf de huiskamer vorm geven en zich hier thuis en betrokken voelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren