971 geslaagde koppelingen door AHN in 2021

In 2021 heeft de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) 971 geslaagde koppelingen gemaakt tussen hulpvragers en vrijwilligers. In totaal werd aan 370 hulpvragers hulp/ondersteuning geboden door vrijwilligers van de AHN. Een prachtig resultaat, waarmee de AHN aangeeft midden in de samenleving te staan en inwoners van Nieuwegein onderling te verbinden. Ook in 2022 willen de vrijwilligers van de AHN waar nodig (kwetsbare) inwoners van Nieuwegein blijven helpen en ondersteunen.

De AHN is een vrijwilligersorganisatie ‘van, voor en door inwoners uit Nieuwegein’, die zich al sinds 1974 inzet voor het welzijn van medeburgers, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Met ruim 170 vaste en gescreende AHN-vrijwilligers wordt op een breed vlak hulp en ondersteuning aan huis geboden, bestaande uit onder andere praktische hulp (begeleid vervoer, boodschappen doen, klusjes in/om huis, computerhulp, etc.) en sociale ondersteuning (sociaal contact, Thuisadministratie, regelhulp, (duo)fietsen, wandelen, levensboek maken, etc.). Voor iedere vraag wordt een oplossing gezocht.

Naast de individuele hulp/ondersteuning organiseert de AHN om de week op de zaterdag ook spelletjesmiddagen en soosmiddagen. In de zomervakantie wordt er iedere zaterdagmiddag een creatieve, sportieve of muzikale activiteit georganiseerd onder de titel ‘AHN-zomerfestival.’ Voor meer informatie en het uitgebreide aanbod kunt u kijken op de website van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein.

Over de AHN
Voor uw hulpvraag is de AHN iedere werkdag bereikbaar tussen 10.00 en 12.30 uur via het telefoonnummer: 030- 60 67 409 en per e-mail op: info@hulpdienstnieuwegein.nl. Wilt u ook vrijwilliger worden bij een vereniging die voor andere inwoners het verschil kan maken? Mail of belt u ons vooral voor een kennismakingsgesprek!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk