Katern

KRC Rolling zet mooie prestatie neer op het NK Roldansen

In het weekend van 1 en 2 juli organiseerde KRC Rolling in eigen huis het Nederlands kampioenschap Roldansen. Uiteraard was KRC daar ook door een groot aantal eigen leden vertegenwoordigd. Ondanks het feit dat het podium niet voor alle leden was weggelegd heeft iedereen een prima prestatie neergezet. Bijzonder voor KRC was dat de prijzen dit jaar werden uitgereikt door burgemeester Frans Backhuijs.

De podiumplaatsen waren voor Maureen Versteeg die in de klasse mini’s Nederlands Kampioen is geworden. Quinty van Lare behaalde in deze klasse de 3e plaats.

Bij de espoirs behaalde Yesslin Fama een verrassende 3e plaats. Bij de cadetten was er een 2e plaats voor Karen Baruchello en een 3e plaats voor Esmée Verkerk. In de klasse Jeugd was de 2e plaats voor Kim Coenen en Daphne Voogd eindigde als 3e. Bij de junioren was er zilver voor Megan Bus.

Bij de senioren streed Sylvia Pistorius mee. Sylvia is al een paar jaar met veel succes danstrainster binnen de vereniging en zij zette vorig jaar een streep onder haar vrijrij-carriëre waar zij vorig jaar nog Nederlands Kampioen werd in de klasse senioren. Eind vorig jaar heeft Sylvia besloten om ook zelf wedstrijdrijdster te worden bij het roldansen. Zij heeft veel tijd en energie gestoken en ondersteuning gehad van Italiaanse toptrainers. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In de klasse senioren werd zij met overmacht Nederlands kampioen! Na afloop van het kampioenschap maakte de bond bekend dat zij Nederland dit jaar mag vertegenwoordigen op de EK en WK.

Ook andere leden mogen naar wedstrijden in het buitenland. Maureen en Quinty mogen beiden deelnemen aan de Europacup. Dit is het Europees Kampioenschap voor de klasse mini’s tot en met Jeugd. Ook mogen maar liefst 12 rijdsters deelnemen aan de Hettange, een internationale roldanswedstrijd in Frankrijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren