Hijsklus bij Prinses Beatrixsluis voor nieuwe brug bijna afgerond

In de nacht van maandag 29 mei naar dinsdag 30 mei zijn er 6 liggers van ieder 35 meter lang en 1,5 meter breed en 6 kleinere liggers succesvol op hun plek gehesen. De liggers zijn nodig om de langzaam verkeersbrug evenwijdig aan het Waterliniedok, over de toekomstige 3e kolk heen te verlengen.

Grote liggers
De liggers vormen de basis van het brugdek. De zes grote wegen ieder 58.500 kilo, zijn 35 meter lang en 1,5 meter breed en zijn vanaf een grote vrachtwagen op de 2 klaarstaande brugpijlers gehesen. Het werk gebeurde tussen 21.00 en 05.00 uur. Om het hijsen veilig te kunnen doen, werd het verkeer om en om langs het werk geleid en korte momenten stil gelegd. Dat gaf lichte verkeershinder. Met het leggen van deze liggers heeft Sas van Vreeswijk weer een flinke hijsklus bijna afgerond.

Kleinere liggers
Naast deze grote liggers, zijn er vannacht ook nog kleinere op hun plek gehesen. Deze meten ruim 17 x 1,5 meter en wegen ieder zo’n 25.250 kilo. De laatste, nog kleinere liggers, worden woensdag 31 mei vanaf het bouwterrein op hun plek gehesen. Hierbij zijn geen verkeersstops nodig

Langzaamverkeersbrug
De brug voor langzaam verkeer, die nu loopt over de bestaande kolken van de Prinses Beatrixsluis, wordt verlengd over de toekomstige 3e kolk heen. Op dit moment is er voor het langzame verkeer een tijdelijke brug tussen het Defensiedok en Prinses Beatrixsluis. Naar verwachting kunnen fietsers begin juli de verlengde brug gebruiken. De tijdelijke brug wordt dan verwijderd, zodat Sas van Vreeswijk verder kan met het bouwen van de kolkwanden van de 3e kolk.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart
De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer en steeds grotere schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis, de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van extra ligplaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren