Beursvloer 2016: 103 matches

Tijdens de Beursvloer 2016 op donderdag 17 november zijn mooie matches gemaakt. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid hebben gehandeld met gesloten beurs. In totaal werden er 103 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 278.377 euro. Deze zevende editie werd gehouden bij Ordina in Nieuwegein.

Zo’n 140 mensen waren vandaag, donderdag 17 november  aanwezig om met elkaar te handelen. Na de officiële opening door wethouder Johan Gadella werden al snel de eerste matches gemaakt. De matchpartijen leverden hun formulier met de gemaakte afspraak in bij notaris Marco Sutter. Hij controleerde het formulier, waarna accountant Jeroen Witteveen van HLB Blömer de waarde van de match ging berekenen. Van een vrijwilliger van Pauw bedrijven kregen de deelnemers voor iedere match een wuppie. Al gauw liepen vele deelnemers met meerdere wuppies op de schouder.

NLmatcht
Bijzonder dit jaar is dat Samen voor Nieuwegein meedoet met de landelijke actie NLmatcht. Vanuit de Nieuwegeinse Beursvloer mag Samen voor Nieuwegein één match uitkiezen die meedoet aan een landelijke NLmatcht verkiezing voor de mooiste match van Nederland. Deze match dingt dan mee naar een award die op 6 december tijdens het congres ‘Sociaal ondernemen loont’ in Den Haag wordt uitgereikt.

Volgens de jury, wethouder Johan Gadella, Laura Goverts van Ordina en voorzitter van Samen voor Nieuwegein Dorathé van Doorn, was er één match die eruit sprong. Dat was de match tussen het comité 4 en 5 mei en Dagmar van Amerongen van Power2creatives. Dagmar: ‘’Het was mijn eerste ervaring met de beursvloer en ik vond het een bruisende plek met ruimte voor innovatie en creativiteit. Ik heb zeven matches gemaakt met allerlei organisaties, maar die met het Comité 4 en 5 mei sprong er ook voor mij het meeste uit, vanwege de vele raakvlakken. Ik ga samen met de jeugd in Nieuwegein met mijn personality vlog Power2creatives de historische oorlogsverhalen in beeld brengen. Zo gaaf!’’

Vrijwilligers
Ook dit jaar hebben weer veel mensen meegewerkt aan de Beursvloer. Van notaris tot hoekman en spreekstalmeester, allemaal waren ze als vrijwilliger actief om deze editie tot een succes te maken. Samen voor Nieuwegein bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme.

beursvloer2016

De mooiste match van de Beursvloer 2016 werd in het zonnetje gezet. Op de foto Dagmar van Amerongen (Power2Creatives), Marie Louise Backhuijs, Tim Hagt en Renée Blom van het Comité 4 en 5 mei. (Foto: Kees van der Meer, Fototeam KenM)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk