Katern

De Nieuwegeinse Golfclub uit de problemen

Tijdens de ledenvergadering van de Nieuwegeinse Golfclub op maandag 24 oktober jl. hebben de leden ingestemd met de toekomstplannen van het bestuur. De golfclub constateerde begin dit jaar, o.a. als gevolg van een dalende instroom van nieuwe leden en exploitatieverliezen van de afgelopen jaren, dat de bodem van de kas in zicht kwam. Samen met de Rabobank heeft het bestuur plannen voor de toekomst opgesteld waardoor de golfclub op een financieel gezonde manier haar toekomst zeker kan stellen.

De leden stemden in met de plannen en kregen de opdracht van het bestuur mee naar huis om nieuwe leden te werven. ‘Voldoende leden zijn de basis voor een gezond verenigingsleven’ aldus Dick Kievit, sinds het najaar van 2015 voorzitter van de golfclub.

De werving van nieuwe leden zal extra aandacht krijgen, bijvoorbeeld door het invoeren van een zgn. ‘buddy-systeem’. Hierbij wordt een nieuw lid gekoppeld aan een lid uit de vereniging en voor de periode van bijvoorbeeld een jaar, zorgt het lid ervoor, dat de nieuwkomer op een leuke en soepele manier wordt geïntegreerd.

De Nieuwegeinse Golfclub wil de komende twee jaar een 100-tal nieuwe leden aan zich binden. Hiertoe zal een speciale Task Force worden ingesteld, die met het werven van nieuwe leden wordt belast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk