75 Jaar Scouting in Nieuwegein

Zondag 6 september jl. opende een wel heel speciaal scoutingseizoen voor de Scouting Jan van Hoof groep uit Nieuwegein. Deze vereniging viert dit seizoen namelijk haar 75-jarig jubileum. Om dit te vieren worden dit scouting jaar veel activiteiten georganiseerd voor de ruim 150 jeugdleden, 70 volwassenleden en de vrijwilligers van de Scoutinggroep in Nieuwegein. Op de planning staan naast Halloween onder andere, een kerstmarkt, een gala en een week op kamp met de hele vereniging. Dit allemaal natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM in ver band met het Coronavirus.

Afgelopen zondag kwam de hele groep bij elkaar om de aftrap te gegeven voor het jubileumjaar. Burgemeester Frans Backhuijs was bij de opening en onthulde een speciaal cadeau voor alle leden van de vereniging; een speciale das om te dragen. Op deze jubileumdas kunnen de leden gedurende het jaar insignes verdienen waarmee ze de das mogen versieren. Yvo Weterings, landelijk bestuurslid van Scouting Nederland, feliciteerde de Jan van Hoof groep met het jubileum en overhandigde de groep het mooie cadeau.

De Gouden Oehoe
Tijdens de opening was er nog een bijzonder moment voor Marije van Oosten, zij is één van de vrijwilligers van de Jan van Hoof groep. Zij ontving uit handen van Eefje Smeulders van Scouting Nederland de Gouden Oehoe, een speciaal waarderingsteken voor vrijwilligers binnen de scouting die zich extra inspannen voor het scouting spel. Marije ontving het waarderingsteken voor haar inzet, niet alleen voor deze scoutinggroep maar ook in de regio en bij andere groepen in het land.

‘Overvliegen’
Na de officiële opening waren er voor de kinderen allerlei spellen te doen op het fort Jutphaas waar deze scoutinggroep haar clubhuis heeft. Na een lunch was voor een aantal jeugdleden het moment aangebroken dat zij mochten overgaan naar de volgende leeftijdsgroep. Dit noemt men bij scouting ‘overvliegen.’ Dit jaar was dat vrij letterlijk ‘overvliegen’ want ze mochten van een heuse kabelbaan naar beneden. Gevolgd door een kort obstakelparcours werden zij daarna ontvangen door de leiding van hun nieuwe groep.

Na het overvliegen was de dag alweer voorbij. Na de sluiting ontvingen alle leden hun jubileumdas en werd het nieuwe seizoen geopend en gaan alle groepen starten met hun bijeenkomsten.

Foto: Siobhan Wright

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!