‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Bloemink: ‘Vreemde vissen in de vijver’, zo attendeerde buurvrouw Tineke me op een tweetal duikers die in een van de vele vijvers in Galecop ‘iets’ aan het zoeken waren. Voor mij was het duidelijk, immers, onlangs berichtte ik nog over een verdwenen kunstwerk: een hand met een bal was waarschijnlijk tijdens het opschonen van de vijver omgevaren…’

‘Na enig ploeteren in complete duikuitrusting gingen de zuurstofflessen van de ruggen en zochten beide mannen, schuifelend met de voeten, verder. En warempel, na enig heen en weer geschuifel werd, in ieder geval een deel, van het kunstwerk gevonden. Buurman Jos, karakteristiek met de handen ion de zakken, bekeek het geheel en zag dat het goed ging. Nu nog even het kunstwerk terug (laten) plaatsen…’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk