Katern

Junioren van De DoorSlag schitteren in Weesp

De junioren van roeivereniging De DoorSlag hebben tijdens de nationale jeugdroeiwedstrijd in Weesp individueel en als vereniging een resultaat neergezet waar Nieuwegein trots op mag zijn. Voor sommigen was de Weesper Molenwedstrijd van afgelopen zaterdag bekend terrein. Hidde Zweekhorst verdedigde zijn gouden plak van vorig jaar. Voor de nieuwe lichting roeiers was het de eerste keer dat zij konden genieten van de wedstrijdsfeer op en rond de Vecht.

Dat er zó veel succes zou worden geboekt had niemand verwacht. Hidde prolongeerde zijn titel zelfs met een betere tijd, maar ook Koen van Dijk, een andere ervaren roeier in de klasse tot 18 jaar, won goud. Hij roeide niet alleen de snelste tijd van de dag, maar vestigde ook een baanrecord in deze wedstrijd die al 17 jaar gehouden wordt. De jongere maar toch al niet meer onervaren Frederike Reitsma won brons in de skiff. Sven Overbeeke – ook 13 jaar – pakte in de skiff in die leeftijdscategorie zilver. Samen mochten ze bij de prijsuitreiking goud in de dubbeltwee ophalen, alweer met een baanrecord op hun naam.

Job Alexander, en ook een drietal roeiers die nog maar kort roeien, deden in deze wedstrijd nuttige wedstrijdervaring op. Frans van der Vlugt, Sandross van der Marel en Arjan Sahabi hebben voor het eerst geroken aan het wedstrijdroeien, en het smaakt naar meer!

Ten slotte werd er een verenigingsprijs uitgereikt; deze is elk jaar voor de vereniging waarvan relatief de meeste roeiers met een medaille naar huis gaan. Ook hier mocht het team van de DoorSlag naar het podium. De coaches, Hans en Diane van Dijk, zijn trots op hun hechte team. “We zien een prachtig resultaat dat natuurlijk te danken is aan getalenteerde en gemotiveerde roeiers, met wie nog veel te halen valt op grotere wedstrijden.” Dat hun eigen coaching daar een grote bijdrage aan geleverd heeft, wuiven ze bescheiden weg. Hoe dan ook, iedereen kijkt bijzonder tevreden terug op een prachtige dag op de zonovergoten rivier.

roeiersdedoorslag2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk